Het (b)lijkt alsof de nasikruiden het gebruik van sambal zeer versterken.
Ik gebruik toch altijd redelijk veel sambal, maar ik was erg blij dat ik eerst even een klein hapje puree met sambal vermengde om te proeven of ik dit een goed idee vond.
Het idee is dus goed, maar ik heb de hoeveelheid dus erg geminimaliseerd.
Uiteraard kun je de puree ook als bijgerecht gebruiken of.... kook een aardappeltje of 2 mee en je hebt een lekker pittige hutspot.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige wortelpuree met pittige speklapjes
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige wortelpuree met pittige speklapjes
Een heerlijk pittige wortelpuree met pittige speklapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Gea Bruining
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									me, myself and I
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige wortelpuree met pittige speklapjes te bereiden
Snijd de wortels en de ui  en kook dit met een laagje water voor zo´n 25 minuten. (ze moeten al lichtelijk pureerbaar zijn)
Wel ondertussen de nasikruiden zoals aangegeven op het pakje.
Giet de groenten af, doe de gewelde nasikruiden erbij en laat nog een poosje sudderen.
VOOR HET RECEPT VAN DE PITTIGE SPEKLAPJES: Kijk bij mijn recept `Pittig speklapje met pittige rode kool`
Pureer de groenten, doe er een lepeltje sambal door en laat ze intens warm worden.
Geef er op het bord eventueel nog een lepeltje crème fraîche bij.
										Wel ondertussen de nasikruiden zoals aangegeven op het pakje.
Giet de groenten af, doe de gewelde nasikruiden erbij en laat nog een poosje sudderen.
VOOR HET RECEPT VAN DE PITTIGE SPEKLAPJES: Kijk bij mijn recept `Pittig speklapje met pittige rode kool`
Pureer de groenten, doe er een lepeltje sambal door en laat ze intens warm worden.
Geef er op het bord eventueel nog een lepeltje crème fraîche bij.
                    
Gea Bruining zegt: