KookJij

Pittige Hachee

Een heerlijk pittige hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: pierre
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Hachee te bereiden

Bestuif het in blokjes gesneden hacheé-vlees via een zeefje licht met bloem. Laat dit even staan. Snipper de uien grof. Hak twee knoflookteentjes fijn. Kneus de 2 andere teentjes en houdt deze apart met de laurierblaadjes. Zet een kommetje klaar met een mengsel van de bouillon, ketjap, en azijn.

Smelt in de pan op een hoog vuur de boter met de olijfolie; laat deze niet verbranden, desnoods even wat temperen. Voeg de gekneusde knoflookteentjes en de laurierblaadjes toe. Verdeel het vlees in ruwweg 2 à 3 porties. Bak telkens een portie vlees tegelijkertijd in het vet, haal het vlees er voorzichtig uit, en houdt dit bijvoorbeeld in een andere pan of schaal warm. Pik tussen door de gekneusde teentjes knoflook uit de boter/olie, als die te donker dreigt te branden.
Als al het vlees stevig is dichtgeschroeid en elders warm is gehouden, bak dan de uiensnippers, knoflook, sambal, nootmuskaat, en foelie in het bakvet, ondertussen al “wokkend” goed omschudden en roeren. Als de uien geel glazig worden, en juist beginnen te bakken, het vlees er weer bij voegen, mixen met het mengsel in de pan en kort mee laten bakken. Voeg vervolgens het mengsel van de azijn, ketjap en bouillon er bij. Zet de pan op het laagste pitje met een deksel erop. Houdt de pan regelmatig in de gaten, maar trek minstens tweeënhalf uur uit voor dit sudderen, alvorens dit gerecht op tafel te zetten. Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water of beter bier of rode wijn toe. Azijn is overigens van groot belang bij dit gerecht, omdat azijn, naast de lange suddertijd, helpt het vlees malser te maken. Altijd even proeven tot slot en kijken of er niet een snufje zout of citroensap aan toegevoegd moet worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rgroenenroelofs

rgroenenroelofs zegt:
Een heel lekkere hachee.