KookJij

Pittig rundergehakt

Een heerlijk pittig rundergehakt recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig rundergehakt te bereiden

Roerbak de rijst 5-10 min.in een droge wok totdat de korrels rondom goudbruin zijn.Schud de wok tijdens het bakken.Doe de geroosterde rijst in een vijzel en stamp ze met de stamper tot poeder.Verhit de olie en roerbak citroengras,rode pepers,knoflook en gember 3 min.Voeg het gehakt toe en roerbak totdat het verkleurt,verkruimel het tijdens het bakken.Besprenkel het gare vlees met citroensap en vissaus.Voeg de gemalen rijst toe en roerbak het gehhel 1 min.Schep het vlees op een plate schaal en bestrooi het gerecht met de fijngehakte korianderblaadjes.
Serveer er roergebakken groenten en gekookte rijst of mie toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst