KookJij

Pindakaaskoekjes

Een heerlijk pindakaaskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pindakaaskoekjes te bereiden

- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Klop het ei los.
- Beleg de bakplaten met het bakpapier.
- Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.
- Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe tot alles goed is gemengd.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel.
- Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingers tot een zacht deeg. Wikkel het in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
- Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten, op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakproces. Druk de balletjes iets aan.
- Bak ze in 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze voor het serveren afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fanny

fanny zegt:
is het normaal dat ze na het bakken niet helemaal hard maar nog wat zacht zijn? harden ze dan uit als je ze laat afkoelen?
petjhu

petjhu zegt:
cool recept:p
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik heb ze toevallig net vandaag gemaakt ;) zeer smakelijk! Tja, het is kerstvakantie en nou hoef ik even niets te doen voor school (5VWO) :p