Recept
« Terug naar recepten
Piepkuiken met krok'pom en opgevulde appel
PT50M
Piepkuiken met krok'pom en opgevulde appel
Een heerlijk piepkuiken met krok'pom en opgevulde appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Piepkuiken met krok'pom en opgevulde appel te bereiden
1. Maak alle groenten schoon. Snij de wortel, prei, selder en ui in fijne plakjes.
2. Spoel de appels; snij het hoedje er af en haal met een pommes parisiennelepel 2/3 van de appel eruit.
3. Leg de 4 uitgeholde appels op een bord en bestrooi met wat suiker. Dek af met plasticfolie en laat half garen in de microgolfoven op 700 - 800 Watt gedurende 4 minuten.
4. Bestrooi de buitenkant van de piepkuiken met peper en zout. Steek een takje rozemarijn, een blaadje laurier en een teentje look in elk piepkuiken. Bedruip met olijfolie.
5. Glaceer de groentemix in een Creuset pot en laat ze 5 minuten zweten.
6. Leg de piepkukens boven de groenten en meng de groenten onder en rond de piepkuikens. Zet de pot in de oven en laat gedurende 25 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Bedruip af en toe met het braadvocht uit de pot.
7. Als de piepkuikens gaar zijn, haal je ze uit de pot en hou warm. Giet de saus door een fijne zeef. Voeg de gevogeltebouillon en room toe en laat tot 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout. Mix een takje rozemarijn door de saus.
8. Bak ondertussen de krok'pom in het frietvet of in de oven (zie instructies op de verpakking).
9. Vul de appels met de veenbessen en zet ze 3 minuten in de oven op 200°C.
2. Spoel de appels; snij het hoedje er af en haal met een pommes parisiennelepel 2/3 van de appel eruit.
3. Leg de 4 uitgeholde appels op een bord en bestrooi met wat suiker. Dek af met plasticfolie en laat half garen in de microgolfoven op 700 - 800 Watt gedurende 4 minuten.
4. Bestrooi de buitenkant van de piepkuiken met peper en zout. Steek een takje rozemarijn, een blaadje laurier en een teentje look in elk piepkuiken. Bedruip met olijfolie.
5. Glaceer de groentemix in een Creuset pot en laat ze 5 minuten zweten.
6. Leg de piepkukens boven de groenten en meng de groenten onder en rond de piepkuikens. Zet de pot in de oven en laat gedurende 25 minuten garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Bedruip af en toe met het braadvocht uit de pot.
7. Als de piepkuikens gaar zijn, haal je ze uit de pot en hou warm. Giet de saus door een fijne zeef. Voeg de gevogeltebouillon en room toe en laat tot 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout. Mix een takje rozemarijn door de saus.
8. Bak ondertussen de krok'pom in het frietvet of in de oven (zie instructies op de verpakking).
9. Vul de appels met de veenbessen en zet ze 3 minuten in de oven op 200°C.