Recept
« Terug naar recepten
Peterselie-aardappeltjes met een zachtgekookt ei
PT25M
Peterselie-aardappeltjes met een zachtgekookt ei
Een heerlijk peterselie-aardappeltjes met een zachtgekookt ei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peterselie-aardappeltjes met een zachtgekookt ei te bereiden
Kook de eitjes gedurende vier minuten.
Schil de aardappelen en gaar ze in licht gezouten water. Giet ze af.
Snijd het spek in blokjes.
Smelt de boter en stoof daarin de gesnipperde look en de spekblokjes.
Hak de peterselie fijn en meng onder de aardappelen. Doe er de boter en het spek bij en roer goed. Kruid met peper en zout.
Doe er vervolgens de zurkel en de eieren in partjes bij.
Werk af met de pistachenoten en de geschaafde harde kaas.
Schil de aardappelen en gaar ze in licht gezouten water. Giet ze af.
Snijd het spek in blokjes.
Smelt de boter en stoof daarin de gesnipperde look en de spekblokjes.
Hak de peterselie fijn en meng onder de aardappelen. Doe er de boter en het spek bij en roer goed. Kruid met peper en zout.
Doe er vervolgens de zurkel en de eieren in partjes bij.
Werk af met de pistachenoten en de geschaafde harde kaas.
