KookJij

Recept voor Perenbavarois met karamelsaus

Een heerlijk perenbavarois met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

We maken de taartjes in ringen van 7 cm doorsnee en 4 cm hoog.Snijd van de cake lange plakken van 1/2 cm dik en 41/2 cm breed.Smelt de pure chocolade met de room.Bestrijk de plakken met de chocolade en leg ze op elkaar.Leg deze cake even in de vriezer om ze wat op te laten stijven.Snijd dan,vanaf de kopse kant dunne plakjes van niet hoger dan 4 cm en bekleed hiermee de ringen die we op een dienblad bekleed met plastic folie hebben gezet.Week voor de perenbavarois de gelantine in koud water.Maak een suikerstroop van half water en half suiker.Dit moet zoveel zijn dat de peren onderstaan.Schil de peren en ontdoe ze van het klokhuis.Zet ze direct in de suikersiroop.Leg een deksel dat in een pan past op de peren en pocheer op deze manier de peren.Maak de peren als ze nog warm zijn,fijn in een cutter en doe er de goed uitgeknepen gelatine en de poire william bij.Zet de massa koud weg,maar let op het moment dat deze gaat hangen.Klop de room met de suiker stijf.Klop de eiwitten met iets zout stijf.Als de perenmassa gaat hangen scheppen we er de stijfgeslagen room en stijfgeslageneiwitten door.Vul hiermee de reeds beklede ringen en zet die dan koud weg.Kook voor de karamelsaus het water met de suiker tot dit begint te kleuren.Doe dan ineens alle room erbij en maak er een gladde saus van.Laat deze afkoelen en voeg zonodig nog wat room toe.Zet een taartje op een zwart bord,doe er een rozet van geslagen room op en garneer het met een kroontje mint.Leg er speels wat karamelsaus omheen en doe daar een paar druppels room in.Trek met een prikker door de druppels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst