KookJij

Penne puttanesca

Een heerlijk penne puttanesca recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Mijn vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne puttanesca te bereiden

Kook de penne met een snufje zout volgens de verpakking gaar.
Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en ansjovis in stukjes en halveer de olijven.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg vervolgens de ansjovis, kappertjes, knoflook, rode peper en een eetlepel peterselie toe.
Laat dit 5 minuten opstaan en roer regelmatig. Voeg vervolgens de tonijn, olijven, tomaat (uitgelekt) toe en laat dit 10 min mee bakken. Voeg kaneel en citroensap toe.
Giet de penne af en voeg dit toe aan de pasta saus, roer dit goed door en laat dit 5 minuten opstaan. Bij het opdienen, voeg de rest van de peterselie toe.

Mijn kookverhaal (Bobby)

Dit recept heeft mijn vriendin laatst voor mij klaargemaakt, wij hebben ervan gesmuld!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Klinkt heerlijk!
En wat leuk zo met 2 foto's!!!!
Groetjes,
Gea
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk gerechtje, een dikke tien voor je vriendin.
En met foto's ;-)