KookJij

Peer in een jasje van witte chocolade met pistache

Een heerlijk peer in een jasje van witte chocolade met pistache recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Coupes
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peer in een jasje van witte chocolade met pistache te bereiden

Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.
Giet de wijn in een kookpan en voeg er het opengesneden vanillestokje en de peren aan toe. Laat de peren gedurende 10 min. gaar worden in de wijn dat net niet kookt. Haal de peren er voorzichtig uit met een schuimspaan.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Hak de pistachenoten fijn (dit gaat makkelijk als je ze in een diepvrieszakje doet en er met een deegrol over rolt). Leg de gehakte nootjes in een diep bord.
Dompel één zijde van de peren in de gesmolten chocolade.
Wentel deze kant door de pistachenootjes.
Plaats de peren in de koelkast.
Plaats de peertjes elk afzonderlijk op een bordje. Serveer met een bolletje vanille- en chocoladeijs. Lepel wat Baileys over het roomijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst