KookJij

Patatas bravas

Een heerlijk patatas bravas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Patatas bravas te bereiden

1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Bak ze 10 minuten in frituurolie van 160°C. Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de tomaten, snij ze in partjes.
3. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Strooi er de knoflook, het paprikapoeder en een snuifje cayennepeper bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
4. Voeg er de tomaten en de laurier aan toe, en een half kopje water. Laat 20 minuten onafgedekt sudderen. Haal de laurier eruit.
5. Bak de aardappelen nog 2 minuten in frituurolie van 180°C. Schep ze in een schaal. Bestrooi ze met zeezout. Lepel er de warme saus bij. Werk af met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst