Recept
« Terug naar recepten
Paprikataartje met een mousse van bloemkool
PT70M
Paprikataartje met een mousse van bloemkool
Een heerlijk paprikataartje met een mousse van bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spanjevakantieland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikataartje met een mousse van bloemkool te bereiden
Kook de bloemkool heel erg gaar. Pof de paprika's in ca. 45 min. in een oven van 180ºC. Leg ze daarvoor in een ovenschaal en voeg voor de smaak tijm, rozemarijn, knoflook, peper, zout en olie in de schaal toe. Trek het vel van de paprika's. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en maak met een staafmixer of keukenmachine twee purees, 1 van de gele en 1 van de rode paprika. Breng de tomatenbouillon aan de kook en verdeel hem dan weer over twee bakjes. Los in elk bakje 2,5 gr. agar-agar op. Schep de purees in de twee bakjes. Meng ze met de bouillon en agar-agar en laat ze afkoelen en opstijven. Pureer de bloemkool met een staafmixer of keukenmachine. Voeg een beetje kookvocht toe en roer er de rest van de agar-agar door. Breng de bloemkoolmousse op smaak met zout en flink veel peper en laat hem afkoelen en opstijven. Klop de slagroom lobbig. Roer de slagroom door de goed afgekoelde bloemkoolmousse.
Bereidingswijze
Leg de plakken roggebrood op een snijplank. Steek met de bakringen steeds een rondje uit het roggebrood. Dit wordt de bodem van het taartje.
Schep de bloemkoolmousse en de paprikapurees als ze stijf genoeg zijn laag voor laag in de bakringen. Voeg pas weer een laagje toe als de vorige goed stijf is. Begin met laagje bloemkoolpuree, dan gele paprikapuree, dan weer laagje bloemkoolpuree en als laatste een laagje rode paprikapuree. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Serveertips
Zet de ringen voorzichtig op mooie bordjes en verwijder de bakring. Druppel wat pesto erbij.
Bereidingswijze
Leg de plakken roggebrood op een snijplank. Steek met de bakringen steeds een rondje uit het roggebrood. Dit wordt de bodem van het taartje.
Schep de bloemkoolmousse en de paprikapurees als ze stijf genoeg zijn laag voor laag in de bakringen. Voeg pas weer een laagje toe als de vorige goed stijf is. Begin met laagje bloemkoolpuree, dan gele paprikapuree, dan weer laagje bloemkoolpuree en als laatste een laagje rode paprikapuree. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Serveertips
Zet de ringen voorzichtig op mooie bordjes en verwijder de bakring. Druppel wat pesto erbij.
marjolein zegt: