Recept
« Terug naar recepten
					
						Palingmousse in bladerdeeg
						PT90M
					
          
           
          
					
			Palingmousse in bladerdeeg
Een heerlijk palingmousse in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
					
					
				Bereiding
Hoe Palingmousse in bladerdeeg te bereiden
 De gelatineblaadjes in koud water minimaal 5 minuten weken.  Palingfilet heel fijn snijden. De slagroom kloppen. Palingfilet, slagroom, cayennepeper en dille mengen. Eventueel wat zout toevoegen. De geweekte blaadjes gelatine aan een eetlepel water (net van de kook af) toevoegen en door het palingmengsel roeren.  In een schaaltje laten opstijven. Na 1-1,5 uur de mousse op een bord storten en in dobbelstenen snijden.
Twee plakjes bladerdeeg door midden snijden en 15 minuten in een 225°C voorverwarmde oven bakken. Uit de bovenkant van het bladerdeeg (na afkoelen) een dekseltje snijden.
Het bakje vullen met de dobbelstenen palingmousse, een klein toefje peterselie erin steken en het dekseltje erop leggen.
 
									Twee plakjes bladerdeeg door midden snijden en 15 minuten in een 225°C voorverwarmde oven bakken. Uit de bovenkant van het bladerdeeg (na afkoelen) een dekseltje snijden.
Het bakje vullen met de dobbelstenen palingmousse, een klein toefje peterselie erin steken en het dekseltje erop leggen.
                    
enilorac zegt:
Dit is weer een toppertje van je :), gaat meteen bij mijn favorieten :). Groetjes, Caroline