-
Borrelhapje met roomkaas en gerookte zalm
Categorie: Amuse
15 min
Ingredienten: 1 pak pannenkoekmix, 400 ml melk, 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 2 el room, verse bieslook, verse dille, 1 teentje knoflook (of stengeluitje)
-
Amuse beenham,+ komkommer
Categorie: Amuse, Koud
15 min
Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd!
Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
-
Amuses
Categorie: Amuse
30 min
Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
-
Wrap met filet americain
Categorie: Amuse, Koud
10 min
Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
-
Garnalen amuse
Categorie: Koud, Amuse
10 min
De combinatie is erg lekker, snel klaar te maken, en ziet er erg leuk uit.
Ingredienten: 8 reuze garnalen, olie om in te bakken, viskruiden, mango, 1/2 eetlepel whiskeysaus, uit een flesje, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel whiskey
-
Bonbon van ardennerham gevuld met salade, kruidenkaas
Categorie: Koud, Amuse
15 min
Ingredienten: 8 grote plakken ardennerham, 50 gram rucola, 100 gram gemengde sla, 5 sprieten bieslook, fijngehakt, 50 gram boursin ail & fines herbes, 1/2 meloen, 50 gram cashewnoten, grof gehakt
-
Amuse tomatenmousse
Categorie: Amuse, Koud
20 min
Ingredienten: 2 blaadjes gelatine, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 eetlepel tomatenpuree, peper/zout, 75 ml slagroom, 4 basilicumblaadjes
-
Kwarteleitje met spekjes en remouladesaus
Categorie: Amuse, Koud
15 min
Ingredienten: -kwarteleitjes, -spekjes of ontbijtspek, -remouladesaus, -zout/peper, -peterselie
-
Mousse van gerookte makreel met rode biet, yoghurt
Categorie: Amuse
60 min
Ingredienten: 400 g Gerookte makreel, 1 dl Visbouillon, 2 dl Geslagen room, 3 bl Gelatine, 0,5 dl Room, Cayenne peper, Zout, Puree van rode biet:, 3 Rode bieten, 2 el Frambozenazijn, 1 el Hazelnootolie, 2 el Rode port, Peper en zout,...
-
Amuse van zalmfilet en kwarteleitje
Categorie: Amuse
60 min
Ingredienten: 1/2 casinobrood, 12 kwarteleitjes, 150 gram zalmfilet, 40 gram grookte zalm, 1 dl room, 6 gram gelatine, 15 cc witte wijn, 8 gram tomatenketchup, 8 cc cognac, 40 gram boter, Garnituur, dille, klein potje zalmforeleitjes
-
Groente cocktail met raclette kaas en geroosterd stokbrood
Categorie: Amuse
35 min
Groente cocktail met raclette kaas en geroosterd stokbrood
Ingredienten: diepvriesdoperwten, dikke Griekse yoghurt, zout, peper, citroensap, kleine tomaatjes, olie, papikapoeder, suiker, basilicum, blaadjes, groene aspergetips, stokbrood in 4 lange repen, (Deluxe) raclettekaas, roze peper
-
Haringkuit
Categorie: Amuse
20 min
Ingredienten: haringkuit van drie stevige bruine haringen, 250 gram Italiaanse Ricottakaas, een flinke snuif komijnpoeder, enkele soeplepels goede olijfolie, een snuifje rode peper, enkele draaien van de pepermolen, een theelepel zach...
-
20 Ideeën voor (lepel)hapjes
Categorie: Amuse
20 min
Ingredienten: plakjes jamòn serrano, kwarteleitjes, zalmeitjes, mosselen, zalm of eendenlever, filet américain, manchego of cabrales, membrillo, peer, zalm, wasabi, mierikswortelcrème, croisantdeeg, bacon, jamòn serrano, olijf, serano...
-
Alikruiken (krukkels)
Categorie: Amuse
20 min
Ingredienten: 1kg alikruiken, 250 gram bouquet (=grof gesneden prei, ui en wortel), 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn
-
Geitenkaasmousse met gelei van appelstroop en balsamico
Categorie: Amuse
20 min
Ingredienten: 300 g zachte geitenkaas ( zonder korst), 2 blaadjes gelatine, 6 el droge witte wijn, 1 ½ dl slagroom zout witte peper, scheut balsamico
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart