KookJij
Lees meer Lees minder

Gerechten & recepten voor amuses

Op deze pagina vind je alle amuse recepten, zowel koud als warm. Je kunt dit prima als voorafje serveren, als snack of tussen de gangen van je hoofdmaaltijd. Deze zijn bedoelt om de smaakpapillen op gang te brengen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Amuse recepten

    1. Een simpele amuse voor bij de borrel, een feestje of partijtje, altijd geslaagd! Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
    2. Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
    3. Ingredienten: 1 pak pannenkoekmix, 400 ml melk, 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 2 el room, verse bieslook, verse dille, 1 teentje knoflook (of stengeluitje)

    4. Ingredienten: 1kg alikruiken, 250 gram bouquet (=grof gesneden prei, ui en wortel), 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn
    5. Ingredienten: 2 blaadjes gelatine, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 eetlepel tomatenpuree, peper/zout, 75 ml slagroom, 4 basilicumblaadjes
    6. Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
    7. Een leuk hapje, als voor-, tussengerecht of als amuse. Koolrabi en pekelvlees zijn wat minder gebruikte ingrediënten maar zeker het eten waard! Ingredienten: Koolrabi, Citroen, Augurk, Granny Smith Appel, Witte wijnazijn, Pekelvlees, Mosterd, Mayonaise, Olijfolie, Vers gemalen zout, Vers gemalen peper, Zout, Bieslook
    8. Ingredienten: 1 pakje gerookte pangasiusfilet, 1 bakje Hüttenkäse of verse roomkaas, zout en peper, klein beetje dille (vers of gedroogd), verder wat je lekker vindt, bijv. (kers)tomaatjes, olijven, zilveruitjes, geschaafde amandelen...

    9. Ingredienten: 8 grote plakken ardennerham, 50 gram rucola, 100 gram gemengde sla, 5 sprieten bieslook, fijngehakt, 50 gram boursin ail & fines herbes, 1/2 meloen, 50 gram cashewnoten, grof gehakt
    10. Je kunt het serveren als appetizer bij de borrel of als bijgerecht bij een maaltijd of als voorafje. Ingredienten: 2 flinke courgettes, geschild en gesneden in dunne ronde plakken, 2 geklutste eieren in een diep bord, 100 gram maizena , paneerkruim (panco), een diep bord vol, 5 cc fijn gemalen zeezout, 3 cc knoflookpoeder, 3 cc vers...
    11. Ingredienten: 400 g Gerookte makreel, 1 dl Visbouillon, 2 dl Geslagen room, 3 bl Gelatine, 0,5 dl Room, Cayenne peper, Zout, Puree van rode biet:, 3 Rode bieten, 2 el Frambozenazijn, 1 el Hazelnootolie, 2 el Rode port, Peper en zout,...
    12. Ingredienten: 6 coquilles, schoongemaakt, zonder koraal, 1 eetlepel verse dragonblaadjes, klein gehakt, 2 eetpels limoensap, 1 eetlepel olijfolie (extra virgine), 1 limoen, overlangs in 6 partjes gesneden
    13. Ingredienten: Wat overgebleven kant en klare gehaktballetjes iets groter dan een walnoot (of kant en klaar gekocht) UIt elk balletje kun je 2 amuses maken., Een restje Philadelphia (light) met gegrilde paprika (zie kookverhaal)

    14. Ingredienten: 100 gram ricotta (meer of minder, naar behoefte), (gezouten) pinda's of walnoten, zongedroogde dadels zonder pit (zakje), (paar el koffieroom), (peper), eventueel toastjes, VOOR DE HAMROLLETJES;, plakjes ham ± ½ voor elk...
    15. Ingredienten: 250 gram lever, 2 eetlepels olie, 1 madam Jeanet of twee Spaanse pepers, klein stukje gember (een vingerkootje), teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 2 kemiri noten, 4 theelepels trassi, naar smaak:, gemalen koriander, zo...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Portobello gevuld met ei en zalm (Paastip)
    Portobello gevuld met ei en zalm (Paastip) Categorie Warm, Pasen, Warm
    Een leuk gerechtje op de Paastafel omdat het met de Paasdagen toch allemaal om het ei draait. Het bleek ook nog eens o zo simpel te maken. Lekker voor bij.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Salade “de Kip en het ei”
    Salade “de Kip en het ei” Categorie Koud, Koud
    Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. D.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Advocaatmousse Paastip voor dummies
    Advocaatmousse Paastip voor dummies Categorie Koud, Pasen
    Soms heb je geen tijd of zin om een moeilijk nagerecht te maken maar wil je toch iets lekkers op tafel toveren. Dit is een recept zo kinderlijk eenvoudig d.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  4. Britse “Toad in the hole” (Pad in het gat)
    Britse “Toad in the hole” (Pad in het gat) Categorie Ovenschotels
    Dit traditioneel Engelse gerecht bestaat uit worstjes in een Yorkshire pudding beslag, meestal geserveerd met de bijbehorende uienjus.. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Funcooking met de Pizzarette
    Funcooking met de Pizzarette Categorie Overig, Pizza's, Kerst, Sinterklaas
    Een nieuwe trend in de wereld van funcooking is de pizzarette. Zaten we jaren geleden allemaal rondom een fondue pannetje wat later werd opgevolgd door de.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Dit zijn de 4 lekkerste cheesecake recepten
    Dit zijn de 4 lekkerste cheesecake recepten Categorie Gebak
    Dit zijn de 4 lekkerste cheesecake recepten. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  7. Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven
    Kipfilet met champignons en Parmezaanse kaas uit de oven Categorie Gevogelte
    De kipfilet gaat rauw in de ovenschaal en wordt overgoten met de warme roomsaus met Parmezaanse kaas en champignons. Na 15 minuten is je kipfilet precies g.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Kleine aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven
    Kleine aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven Categorie Overig
    (Voorgekookte) kleine aardappeltjes (krieltjes) mengen met knofolook,citroensap en olijfolie. In de oven bakken. Heerlijk. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika
    Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika Categorie Bijgerechten
    Tipiti is een Grieks voorgerecht (hapje )gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes.. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Rosbiefsalade
    Rosbiefsalade Categorie Koud
    Een eenvoudige salade van gemengde sla, gekruide rosbief, lente-uitjes en kerstomaatjes met een lekkere dressing. Heerlijk als voorgerecht,. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.