KookJij
Lees meer Lees minder

Gerechten & recepten voor amuses

Op deze pagina vind je alle amuse recepten, zowel koud als warm. Je kunt dit prima als voorafje serveren, als snack of tussen de gangen van je hoofdmaaltijd. Deze zijn bedoelt om de smaakpapillen op gang te brengen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Amuse recepten

    1. Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
    2. Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
    3. Ingredienten: 400 g Gerookte makreel, 1 dl Visbouillon, 2 dl Geslagen room, 3 bl Gelatine, 0,5 dl Room, Cayenne peper, Zout, Puree van rode biet:, 3 Rode bieten, 2 el Frambozenazijn, 1 el Hazelnootolie, 2 el Rode port, Peper en zout,...

    4. Ingredienten: 1kg alikruiken, 250 gram bouquet (=grof gesneden prei, ui en wortel), 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn
    5. Ingredienten: Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen:, 150 gr. gerookte sprotfilet, 100 gr. verse grijze garnalen, 45 gr. champignons, 2 pijpajuin, 1 bussel waterkers, 0,12 l olijfolie, 0,75 l kippenbouillon, 0,10 l room,...
    6. Ingredienten: 1 pak pannenkoekmix, 400 ml melk, 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 2 el room, verse bieslook, verse dille, 1 teentje knoflook (of stengeluitje)
    7. Ingredienten: 2 blaadjes gelatine, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 eetlepel tomatenpuree, peper/zout, 75 ml slagroom, 4 basilicumblaadjes
    8. Ingredienten: champignons,, (1)sjalotje,, boursin,, geraspte kaas,, peper,, (2)(roomkaas),, blauwe kaas,

    9. Ingredienten: 4 tomaten, 1 komkommer, 150 g tonijn naturel, 300 g feta, 30 g gepelde walnoten, 1 citroen, 8 basilicum blaadjes, 1 eetl. wijnazijn, 4 eetl. olijfolie, bieslook, zout/peper uit de molen
    10. Je kunt het serveren als appetizer bij de borrel of als bijgerecht bij een maaltijd of als voorafje. Ingredienten: 2 flinke courgettes, geschild en gesneden in dunne ronde plakken, 2 geklutste eieren in een diep bord, 100 gram maizena , paneerkruim (panco), een diep bord vol, 5 cc fijn gemalen zeezout, 3 cc knoflookpoeder, 3 cc vers...
    11. Ingredienten: 300 g zachte geitenkaas ( zonder korst), 2 blaadjes gelatine, 6 el droge witte wijn, 1 ½ dl slagroom zout witte peper, scheut balsamico
    12. Ingredienten: 2 rode bieten, 2 dl room, sap van 2 sinaasappels
    13. Ingredienten: 16 grote garnalen (scampies) gepeld, 1 tl olijfolie, 1 tl knoflook, gehakt, halve kleine ui, in ringen, 1-2 tl chili olie, 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt, VOOR DE KARAMELSAUS, 125 gr bruine suiker, 50 ml thais...

    14. Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
    15. Ingredienten: 100 gram ricotta (meer of minder, naar behoefte), (gezouten) pinda's of walnoten, zongedroogde dadels zonder pit (zakje), (paar el koffieroom), (peper), eventueel toastjes, VOOR DE HAMROLLETJES;, plakjes ham ± ½ voor elk...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell