KookJij
Lees meer Lees minder

Gerechten & recepten voor amuses

Op deze pagina vind je alle amuse recepten, zowel koud als warm. Je kunt dit prima als voorafje serveren, als snack of tussen de gangen van je hoofdmaaltijd. Deze zijn bedoelt om de smaakpapillen op gang te brengen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Amuse recepten

    1. Ingredienten: -100 gram beenham, -roomkaas met bieslook, -½ komkommer, -½ limoen, -zout/peper
    2. Ingredienten: wraps, filet americain, ui, augurk zoet/zuur
    3. Ingredienten: 400 g Gerookte makreel, 1 dl Visbouillon, 2 dl Geslagen room, 3 bl Gelatine, 0,5 dl Room, Cayenne peper, Zout, Puree van rode biet:, 3 Rode bieten, 2 el Frambozenazijn, 1 el Hazelnootolie, 2 el Rode port, Peper en zout,...

    4. Ingredienten: 80 cupjes, 8 Hollandse nieuwe, 100 gram geraspte kaas, 100 gram gekookte ham, 150 gram zachte leverworst, 100 gram gerookte zalm, 200 gram zachte mon-chou, 1 dl. crème fraîche, zalmeitjes, sjalotten, 1 rode punt paprika,...
    5. De combinatie is erg lekker, snel klaar te maken, en ziet er erg leuk uit. Ingredienten: 8 reuze garnalen, olie om in te bakken, viskruiden, mango, 1/2 eetlepel whiskeysaus, uit een flesje, 1/2 eetlepel mayonaise, 1/2 eetlepel whiskey
    6. Meloen met ham is welbekend. Maar erg leuk en anders is hoe dit zo wordt geserveerd. Dit recept heb ik ergens op internet gevonden, waar precies weet ik ni... Ingredienten: Galia of suikermeloen (een kwart of zo), 2 plakken rauwe ham langwerpig, Goede port
    7. Ingredienten: 1 pak pannenkoekmix, 400 ml melk, 1 pakje gerookte zalmfilet, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 2 el room, verse bieslook, verse dille, 1 teentje knoflook (of stengeluitje)
    8. Ingredienten: 2 blaadjes gelatine, 2 grote rijpe tomaten, 1/2 eetlepel tomatenpuree, peper/zout, 75 ml slagroom, 4 basilicumblaadjes

    9. Ingredienten: 14 st Kwarteleitjes, 2 st Uien, 1 krop Botersla, 7 sn Casinobrood, Suiker, Rode wijn, Gesmolten boter
    10. Ingredienten: 8 grote plakken ardennerham, 50 gram rucola, 100 gram gemengde sla, 5 sprieten bieslook, fijngehakt, 50 gram boursin ail & fines herbes, 1/2 meloen, 50 gram cashewnoten, grof gehakt
    11. Ingredienten: Komkommerschuim, 1 st Komkommer, 2 el Sushiazijn, 1 dl Witte wijnazijn, 25 g Suiker, 2 el Olijfolie, 2 bl Gelatine, Peper en zout, Eiercrème, 4 st Eieren, hard gekookt, 2 el Mayonaise, zelf gemaakt, 1 el Crème fraîche, L...
    12. Ingredienten: 1kg alikruiken, 250 gram bouquet (=grof gesneden prei, ui en wortel), 2 laurierblaadjes, 2 dl witte wijn
    13. Ingredienten: 30 kwartelboutjes, Peper en zout, 1,4 dl olijfolie, 5 sjalotten zeer fijngesneden, 1,5 volle eetlepels bruine suiker, 4 dl. Port, Ca 1,5 dl. gevogeltebouillon, Ca 60 gram gezouten roomboter.

    14. Ingredienten: 4 tomaten, 1 komkommer, 150 g tonijn naturel, 300 g feta, 30 g gepelde walnoten, 1 citroen, 8 basilicum blaadjes, 1 eetl. wijnazijn, 4 eetl. olijfolie, bieslook, zout/peper uit de molen
    15. Ingredienten: 6 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, ½ vanillestokje, opengesneden, 1 tl mierikswortel, ¼ komkommer, zeer fijn gesneden, 1 tomaat ,ontveld en vruchtvlees zeer fijn gesneden, 200 g verse tonijnfilet, peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap