KookJij

Paella Valenciana

Een heerlijk paella valenciana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paella Valenciana te bereiden

*Zet de oven aan op ± 210 graden Celsius
*Zet de pan op met kippebouillon,saffraan,rozemarijn en laat dit 20 minuten zachtjes koken en verwijder dan de rozemarijn en thijm
*Bak intussen de stukken kip en konijn in aparte pannen in de olie bruin en gaar en zet apart op een schotel
*Voeg toe aan de pan met kippebouillon de paprika,de ui,
de knoflook en kook door tot die zacht zijn geworden.
*Voeg nu toe de tomaat,de doperwten,de bonen en de artisjokken en kook nog eens 3-4 minuten door
*Dan de peterselie en paprikapoeder er bij en de rijst
*Blijven doorkoken tot de rijst vast begint te worden en gaar
*Leg nu boven op de rijst de kip,konijn,mosselen en gamba's en zet in de oven gedurende 10 minuten (die op 210 graden Celsius stond
*Zet nu de oven op 80 graden Celsius om warm te houden

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Uiteraard zijn er vele variaties en kunnen de ingredienten varieren en de hoeveelheden van de ingredienten varieren
*Dien op met de rijst uit het diepe van de pan met stukje kip,stukje konijn,mosseltje en gamba'tje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sam

Sam zegt:
Ik vind dit een goed recept. het lijkt me erg lekker. Wij zijn dit jaar met onze ouders ook in Spanje geweest en hebben daar gezien hoe ze het maakten. Lekker!:p:D
inged

inged zegt:
Te gek recept. Ik heb echter nog nooit gehoord dat paella in de oven kan gemaakt worden. Ik heb verleden jaar in Brussel een paella pan gekocht om dit in te maken. Maar dit lijkt me eens zo handig om uit te proberen.:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jan A , altijd blijven proberen de aanhouder wint...;)ik ben ook niet een fotograaf maar blijf proberen ooit lukt het wel . Kijk er in elk geval naar uit.Groetjes van ons 3 :);):p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo derbyke,Dank voor de vriendelijke woorden.Voor wat betreft de plaatjes:ik ben niet zo'n fotograaf van "foods" en dan moeten die plaatjes ook nog de PC in en op de goede plaats komen,dat is een beetje te moeilijk voor mij denk ik.
m.vr.gr.Jan A:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jan A ,eerst en vooral zeer toffe recepten , mooi uitgelegd en de wijnen... blijkbaar ben je een liefhebber.Spijtig dat er nooit foto's bijstaan dat maakt het gerecht ...echt compleet .En een aanbidster of aanbidder heb je blijkbaar ook. Moet eerlijk bekennen je recepten staan me wel aan.Nog veel kook plezier en hopelijk met foto's.Groetjes van ons 3 :);):p