KookJij

Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek

Als we op vakantie in Oostenrijk zijn eten we graag Fritattensuppe of Flädlesuppe. Een krachtige bouillon met dunne reepjes omelet of pannenkoek. Het vlees wordt achteraf verwijderd. Meestal zit er in die soep geen groente. Voor een etentje vond ik het recept van deze soep op internet. Wel wat meer werk maar het is de moeite zeker waard
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie: 440 kCal energie
49 Gram eiwit
18 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek te bereiden

  1.  Ui pellen en halveren. Uien met het snijvlak naar onder in een grote pan zonder vet kort roosteren. Vlees toevoegen en samen met 1 ½ liter water, het laurierblad, de kruidnagels en 1 theelepel zout aan de kook brengen en minimaal 2 uur zachtjes laten koken. Steeds weer tussendoor afschuimen.
  2. Voor de flädle (reepjes pannenkoek) de eieren, melk en bloem gladroeren. Plm. 10 minuten laten staan.
  3. Bieslook wassen, drogen en in reepjes snijden. De helft van de bieslook door het deeg roeren. (Rest bieslook wordt gebruikt als garnering).
  4. Van het deeg 2 hele dunne pannenkoekjes bakken. Direct oprollen en als ze koud zijn hiervan hele dunne ringen snijden.
  5. Groenten schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
  6. Vlees uit de bouillon halen (wordt niet gebruikt). Bouillon zeven. Hiervan 1 liter opnieuw aan de kook brengen en de groenten hierin 2 tot 3 minuten garen.Soep op smaak maken met peper en zout. (Op dit moment kun je de sherry toevoegen maar is niet echt nodig)
  7. Pannenkoekreepjes in de borden of kommen doen. Hete soep erover schenken. Garneren met het restant van de bieslook.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt natuurlijk om wat sneller klaar te zijn ook bouillon maken van runderbouillontabletten, maar zelf getrokken bouillon is natuurlijk veel lekkerder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst