KookJij

Notenkarameltaart

Een heerlijk notenkarameltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Notenkarameltaart te bereiden

1. Roer voor het deeg de boter zacht met de poedersuiker. Doe er het amandelpoeder bij en ten slotte de gezeefde bloem en een snuifje zout. Kneed tot een stevig zanddeeg. Rol tot een bal, verpak in plasticfolie en laat een paar uur rusten in de koelkast.
2. Zet de helft van de suiker met een bodempje water en de glucose op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de suiker toe als het mengsel kookt. Laat karameliseren en begin rustig te roeren zodra de suiker kleurt. Haal de pan van het vuur als de suiker goudbruin is. Breng intussen de room aan de kook en roer hem door de karamel. Laat even afkoelen en doe er dan de pecannoten bij.
3. rol het deeg uit en leg het in een beboterde bakvorm of lage bakring. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Laat afkoelen, strooi wat amandelpoeder op de bodem en giet er de pecannotenkaramel in. Laat afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst