Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosseltajine met muntcouscous
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosseltajine met muntcouscous
Een heerlijk mosseltajine met muntcouscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									lekkertafelen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosseltajine met muntcouscous te bereiden
     Controleer de mosselen.
Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.
Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.
Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg de visbouillon toe.
Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten.
Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak.
Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.
Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.
									Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.
Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.
Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg de visbouillon toe.
Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten.
Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak.
Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.
Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.
                    
derbyke zegt: