KookJij

Mosselen met knoflookboter

Een heerlijk mosselen met knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: tapas kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met knoflookboter te bereiden

Boen de mosselen schoon en verwijder eventuele baarden. Gooi beschadigde mosselen en mosselen die niet dicht gaan als u er met een mes een tik op geeft weg. Leg de mosselen in een vergiet en spoel ze onder de kraan. Doe de mosselen in een grote pan, voeg een scheutje witte wijn en het laurierblad toe. Doe het deksel op de pan en kook de mosselen 5 minuten tot ze open gaan. Schud de pan zo nu en dan. Giet af en gooi de exemplaren die niet open zijn weg. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar van elke schelp een helft. Leg de mosselen in hun halve schelp en in een grote ondiepe ovenschaal. Smelt de boter en doe hem in een kom. Voeg paneermeel, bieslook en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles door elkaar. Zet weg totdat de boter een beetje gestold is. Gebruik uw vingers of schep met 2 theelepels een flinke dot van het kruidenmengsel in elke mosselschelp. Druk dit stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de mosselen 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze heet zijn. Garneer met peterselie en dien op. Geef er schijfjes citroen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst