KookJij

Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij

Een heerlijk mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij te bereiden

Verhit 1 eetl. olie in een grote pan.
Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omscheppend ong. 5 min. op een laag vuur.
Voeg 1 blokje kruidenbouquet (basilicum/tijm) toe. Roer er 2 eetl. tomatenpuree en 1 dl. water door.
Ris van 4 takjes tijm de blaadjes.
Breng op smaak met peper.
Kook de verse en schoongemaakte mosselen hierin gaar.

Serveer met olijvenmayonaise.

OLIJVENMAYONAISE: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn.
Roer er 2 eetl. Italiaanse kruiden door, 4 eetl. mayonaise en 2 eetl. yoghurt.
Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en cayennepeper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst