KookJij

Met kruiden gegratineerd lamsribstuk (zie opm)

Een heerlijk met kruiden gegratineerd lamsribstuk (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met kruiden gegratineerd lamsribstuk (zie opm) te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bestrooi het vlees met zout en peper, braad het i hete olie rondom goudbruin en voeg een klontje boter toe.
Doe de tijm en rozemarijn in de pan, eventueel nog een teentje knoflook en braad het vlees in de oven gedurende
7-9 min.
Laat ht dan op een warme plaats rusten en strijk vlak voor het serveren de kruidenkorst erop.
Plaats nog even onder de grill, tot de kruiden mooi gekleurd zijn.
Blus de pan af met de witte wijn en de lamsjus en laat het inkoken tot de juiste dikte en smaak.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng deze met balsamico-azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Zet het dan weg tot gebruik.
Snijd de paprika, courgette en aubergine in lange repen, marineer ze in olijfolie en breng op smaak met tijm, eventueel knoflook en peper en zout.
Leg de greonetn op een rooster onder de grill en voorzie ze van een mooi ruitje.
Laat ze dan in de oven iets verder garen, rol de groenten op en steek ze op een spies of satèprikker.
Verdeel het vlees over de borden.
Drapeer de tomatenblokjes op de rand van het bord en leg de groentespies naast of op het vlees.
Druppel tot slot de saus eromheen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst