Recept
« Terug naar recepten
Meloensorbet 2
PT45M
Meloensorbet 2
Een heerlijk meloensorbet 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloensorbet 2 te bereiden
Draai het vruchtvlees van de meloen fijn in een blender en passeer door een zeef.
Voeg citroesap en suiker toe en laat suiker op het vuur oplossen.
Haal van het vuur en voeg het voorgeweekt goed uitgeknepen gelatineblad toe.
Laat goed afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine
Voeg citroesap en suiker toe en laat suiker op het vuur oplossen.
Haal van het vuur en voeg het voorgeweekt goed uitgeknepen gelatineblad toe.
Laat goed afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine
Bert Allers zegt:
Familie van de komkommerachtige.
Ze zijn het lekkerst en geurigst als ze rijp worden geplukt.
Het vruchtvlees is dan geelgroen.