KookJij

Meloensorbet 2

Een heerlijk meloensorbet 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloensorbet 2 te bereiden

Draai het vruchtvlees van de meloen fijn in een blender en passeer door een zeef.
Voeg citroesap en suiker toe en laat suiker op het vuur oplossen.
Haal van het vuur en voeg het voorgeweekt goed uitgeknepen gelatineblad toe.
Laat goed afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Hollandse ogenmeloen is een van de smakelijkste.
Familie van de komkommerachtige.
Ze zijn het lekkerst en geurigst als ze rijp worden geplukt.
Het vruchtvlees is dan geelgroen.
Nigella

Nigella zegt:
lijkt me lekker maar wat noemen jullie oogmeloen? Wat wij watermeloen noemen? Die met rood vruchtvlees met pitten in?

thanks