Recept
« Terug naar recepten
					
						Marokkaans gekruide kippenpootjes
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Marokkaans gekruide kippenpootjes
Een heerlijk marokkaans gekruide kippenpootjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Doortje Haas
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									bloemeke
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Marokkaans gekruide kippenpootjes te bereiden
• Meng in een kom het citroensap met de olie, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel en koriander. 
• Voeg wat zout en peper toe.
• Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
• Verwarm de oven voor op 225ºC.
• Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
• Lekker met een couscoussalade (zie tip).
TIP
Maak een couscoussalade door 300 g couscous 10 minuten in heet water te wellen. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
									• Voeg wat zout en peper toe.
• Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
• Verwarm de oven voor op 225ºC.
• Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
• Lekker met een couscoussalade (zie tip).
TIP
Maak een couscoussalade door 300 g couscous 10 minuten in heet water te wellen. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
                    
oujdia zegt:
bedankt voor het recept:D