Recept
« Terug naar recepten
Mangotheemousse
PT140M
Mangotheemousse
Een heerlijk mangotheemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangotheemousse te bereiden
Breng de slagroom met de theezakjes aan de kook. Laat afkoelen. Slinger de theezakjes zo nu en dan door de slagroom en druk ze ook zo nu en wat uit zodat het theearoma door de slagroom kan worden opgenomen.
Vermeng de afgekoelde slagroom met de zoetstof, het snufje zout, de twee eierdooiers en het ei. Roer goed en giet het mengsel over in een schaal of in vier afzonderlijke schaaltjes, die u van tevoren met water hebt omgespoeld.
Verwarm in een ruime pan een laag water (5-10) cm en zet de schaal/schaaltjes hierin. Doe het deksel op de pan en laat de mousse 30 minuten zachtjes koken. Het condenswater dat zich boven op de mousse kan verzamelen, kunt u, als het gerecht klaar is, gewoon afgieten.
Laat de mousse afkoelen en serveer hem koud.
Vermeng de afgekoelde slagroom met de zoetstof, het snufje zout, de twee eierdooiers en het ei. Roer goed en giet het mengsel over in een schaal of in vier afzonderlijke schaaltjes, die u van tevoren met water hebt omgespoeld.
Verwarm in een ruime pan een laag water (5-10) cm en zet de schaal/schaaltjes hierin. Doe het deksel op de pan en laat de mousse 30 minuten zachtjes koken. Het condenswater dat zich boven op de mousse kan verzamelen, kunt u, als het gerecht klaar is, gewoon afgieten.
Laat de mousse afkoelen en serveer hem koud.
Geertje zegt:
Groetjes Gerietha.