KookJij

De allerlekkerste aardappelpuree á la Petra

Tijdens één van de vele kookcursussen die ik heb gevolgd leerde ik deze lekkere romige aardappelpuree maken. Het geheim is onder meer het toegevoegde ei. Geen slank-recept maar ongelooflijk lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De allerlekkerste aardappelpuree á la Petra te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
  2. Giet de melk en de room erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen. Voeg de boter toe.
  3. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Ik hou van een wat grove aardappelpuree. Wil je dat niet mix de puree dan met een gewone mixer.
  4. Voeg het losgeklopte ei toe en roer de puree goed door. Het ei maakt de puree lekker smeuïg.
  5. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Laatst heb ik gebakken uisnippers en gebakken ham door de puree verwerkt. Heerlijk.
Verse groene kruiden, zoals bieslook, peterselie of basilicum zijn ook lekker door de puree.
Ook lekker met fijn gesneden olijven of gedroogde tomaatjes.
Laat je fantasie werken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst