KookJij

Macaroni met rundergehakt

Een heerlijk macaroni met rundergehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni met rundergehakt te bereiden

Doe een stukje bakboter in de hapjespan en laat dit heet worden tot het niet meer schuimt.
Voeg de uien toe en bak deze, onder regelmatig omroeren, tot ze glazig beginnen te worden.
Als het te hard gaat de warmtebron wat temperen.
Doe de knoflook erbij en laat deze onder roeren even bakken.
Voeg daarna de gehakt toe, maak het los met een houten pollepel en prak het verder rul met de vork.
Strooi naar smaak zout over de inhoud van de pan.
Als de gehakt helemaal rul is kan de paprika erdoor geroerd worden en daarna de champignons.
Laat alles zo'n 10 minuten pruttelen op een lage temperatuur.
Voeg dan alle tomatenpuree erbij, goed doorroeren.
Vul de 3 lege blikjes met warm water en voeg dit toe aan de inhoud van de pan. Goed doorroeren. Het geheel moet smeuïg zijn.
Laat alles weer 10 minuten pruttelen.
Ondertussen kan de macaroni gekookt worden met wat zout. Roer de macaroni onder het koken regelmatig met een pollepel los om aan elkaar plakken te voorkomen. Houdt hiervoor een wat kortere tijd aan dan op de verpakking staat, zodat de macaroni net beetgaar is.
Voeg tenslotte de macaroni bij de inhoud in de hapjespan en roer alles goed door elkaar.
Het geheel nog ca. 10 minuten onder af en toe doorroeren verwarmen op een lage temperatuur, zonder deksel op de pan, anders wordt de macaroni papperig.
Aan tafel kun je naar wens Parmesaanse kaas over de macaroni strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Om het geheel iets minder vet te maken: Bak eerst het gehakt rul zonder boter, en fruit er pas daarna de ui en knoflook in. Het gehakt bevat genoeg vet om de ui te bakken. De macaroni roer je pas op 't laatst door de saus, dan heb je ook geen last van papperigheid!