KookJij

Limburgs Zuurvlees met fruitstroop

Een heerlijk limburgs zuurvlees met fruitstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgs Zuurvlees met fruitstroop te bereiden

Snij, indien nodig het vlees in dobbelsteentjes. Snij de uien grof. Leg het vlees in water en azijn (50/50) met de uien, laurierbladen, kruidnagels, zout en peter. Het vlees moet ruim onder water staan. Voor een extra zoete smaak kun je hier al een eetlepel Frutesse Maestrichter fruitstroop toevoegen. Laat 24 uur marineren.

Zeef de marinade en vang het vocht op. Bewaar ook laurierbladen en kruidnagels. Braad het vlees aan in een ruime braadpan. Giet er vervolgens de marinade bij tot het vlees net onder water staat. Doe er de laurierbladen, de kruidnagels en de uien bij. Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade. Schep van tijd tot tijd het schuim er af.

Als het vlees uit elkaar valt is het gaar. Voeg de plakken ontbijtkoek en de Frutesse Maestrichter fruitstroop toe om op smaak te brengen en te binden. Eventueel met peper en zout op smaak maken. De gewenste zoet/zuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat Frutesse Maestrichter fruitstroop toe te voegen.

Serveren met frieten en salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J JANSSEN

J JANSSEN zegt:
MOET JE BAKKEN MET BOTER OF OLIE?
m.vink

m.vink zegt:
Is heel lekker, met flesje donkerbier lijkt me nog lekkerder.:p
apu

apu zegt:
Zo maak ik hem precies hetzelfde, alleen vervang ik het water door een flesje donkerbier, 24 uur marineren en gewoon de marinade in de pan erbij gooien, ik bak het vlees nooit eerst aan :p:)