KookJij

Lamsvlees met lentegroentjes en aardappelpuree

Een heerlijk lamsvlees met lentegroentjes en aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsvlees met lentegroentjes en aardappelpuree te bereiden

  1. Schil de wortels indien nodig of was ze zorgvuldig. Verwijder de basis en het loof van de radijzen. Snij de stelen van de lente-uien in 3. Giet 40 g boter en de groentebouillon in een stoofpot of grote kookpot en kook alle groenten samen gaar op een zacht vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Stoom de ongeschilde aardappelen gaar. Schil ze en plet grofweg met 50 g boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Bestrooi de lamsracks met zout. Kleur het vlees in een pan met olijfolie, de oregano en de volledige lookteentjes, op een hoog vuur. Schik het vlees op een ovenplaat en bak ongeveer 20 min in de oven tot de temperatuur in het hart 50°C bedraagt. Serveer het lamsvlees met de aardappelpuree en de groentjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst