Recept
« Terug naar recepten
Kwartels met ham en saus van oesterzwammen
PT30M
Kwartels met ham en saus van oesterzwammen
Een heerlijk kwartels met ham en saus van oesterzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwartels met ham en saus van oesterzwammen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt 50 g boter in de braadpan en voeg dan de oesterzwammen toe. Kruid met zout en versgemalen peper en bak ze 2 à 3 minuten.
Kruid de kwartels naar smaak en vul ze dan met de paddenstoelen. Snijd de plakken Ardennerham over de lengte in de helft en rol de ham goed rond de kwartels.
Smelt de overgebleven boter in de braadpan en leg de kwartels erin. Bruineer ze aan alle kanten. Plaats de kwartels dan in de ovenschaal en zet ze vervolgens 8 tot 10 minuten in de oven tot ze net gaar zijn.
Giet alle overtollige vet uit de braadpan. Giet de kippenbouillon in de pan en kook de vloeistof tot het met ¾ is afgenomen. Roer er dan de room door en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Leg de kwartels op voorverwarmde borden. Overgiet met de saus en bestrooi ze met de gehakte bieslook. Dien ze heet op.