KookJij

Koofte Tabrizi

Koofteh tabrizi is a good source of Iron and manganese.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 299 Calories from fat 154 kCal energie
Protein 17.6g Gram eiwit
Total Fat 17.1g       26% Gram vet
Total Carbohydrates 20.7g  7% Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koofte Tabrizi te bereiden

  1. Mix all the meatball ingredients together and roll into balls, 2-1/2 inches in diameter, firmly packed.
  2. Refrigerate them for 1 hour.
  3. To make the broth, heat the oil in a pan or soup kettle, add the onions and turmeric, and stir-fry over moderate heat until light brown, about 3 minutes.
  4. Add the tomatoes and salt and stir-fry for 2 minutes more.
  5. Add the water and bring to a boil.
  6. Moisten your hands with cold water.
  7. Take each herbed ball and roll it firmly; add the balls to the broth very carefully, one at a time, so that they do not not fall apart.
  8. The water should just cover the balls.
  9. Cover the pan and cook over moderately low heat, without stirring, for 45 minutes.
  10. The broth will reduce somewhat, the balls swell considerably due to the expansion of the rice.
  11. Serve warm-- with the meatballs in the broth.

Mijn kookverhaal (Lena Dj)

Hieronder de vertaling van Flavia, dank hiervoor.
Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en maak er ballen van met een diameter van ongeveer 5 cm.
Druk ze stevig aan.
2. Zet de ballen minstens 1 uur in de koelkast.
3. Bereiding van de saus:
Verhit de olie in een niet te lage pan.
Voeg de stukjes ui en de turmeric (= kurkuma= koenjit) toe en fruit het geheel op zacht vuur, al roerend, voor ongeveer 3 minuten.
4. Voeg daarna de stukjes tomaat en het zout toe en laat alles, al roerend nog ong 2 minuten fruiten.
5. Giet het water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager.
6. Maak je handen nat onder de koud waterkraan.
7. Neem telkens één gehaktbal in je vochtige handen en druk die stevig bij elkaar.
Plaats de ballen één voor één in de saus. Doe dit voorzichtig zodat de ballen niet uit elkaar vallen.
8. Het water moet de gehaktballen maar nét bedekken.
9. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht zachtjes sudderen, ongeveer 45 minuten.
NIET roeren.
10. De saus zal wat verminderen en de gehaktballen zullen behoorlijk groter worden omdat de rijst gaat opzwellen.
11. Dien de gehaktballen warm op in de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste allen,
De vertaling van Flavia heb ik inmiddels toegevoegd bij "mijn kookverhaal"
Dank je, Flavia!
Groetjes en een fijn weekend!
Lena Stam

Lena Stam zegt:
Ja, ik zie ook uit naar de video en vertaling, want op dit moment heb ik nog geen zicht op hoe ik dit heerlijk ogende gerecht kan maken. Groetjes, Lena
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Thanks, Lena.
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Thank you....!
Lena Dj

Lena Dj zegt:
Dear Anna Koudys
Ingrediënten:

rundergehakt
koriander
peterselie
lente-ui
spliterwten
rijst
eieren
berberissen
gedroogde pruimen
walnoten
advieh (kurkuma, zwarte peper, zout ..)

Lena Dj

Lena Dj zegt:
Hoi,

As I have promised already I have made it today and click more photos
and the video still need to be modified before uploading it.
Best Regards,
Lena
Jenny

Jenny zegt:
Dank je wel, Flavia.
Maakt niet uit dat het na het weekend is!
Het recept is volgens mij echt de moeite waard om te proberen!!!
En ik geloof, dat anderen er ook zo over denken!
Nogmaals bedankt, mooi weekend en warme groet
Jenny
Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik wil het best vertalen, maar dat zal ná het weekend worden.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dear Lena,
What kind of meat do you use voor the meatballs and how mutch weight?
And what are the ingredients for the meatballs?

Kind regards,
Anna
KookJij.
Jenny

Jenny zegt:
Waarschijnlijk is het een heerlijk recept....! Is er iemand die dit kan vertalen????
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er goed uit, Lena DJ,
Sounds delicious!
Kind regards,
Anna
Lena Dj

Lena Dj zegt:
Ik ben nieuw hier (minder dan 1 jaar)en volg nog NL lessen en hebben veel goede Nederlandse vrienden, maar het recept heeft nodig om uit te leggen in de details. daarom heb ik in Engelsch gedaan. Ik kan 4 tot 5 talen, geloof me in een mum van tijd zal ik echt goed praten en ik wil meedoen met de samenleving.
Gerrit, zal helpen als jij aardiger bent.

Best Regards,
Lena
Gerrit

Gerrit zegt:
- Reactie verwijderd door KookJij -
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Deze reactie van Lena DJ kwam binnen bij KookJij:

Dear friend,

I am still working on my Dutch, the recipe is quit in details which I am planning to make video for it within couple of days.
I can write it in English if is that ok?

Best regards,
Lena
Lena Stam

Lena Stam zegt:
Dear Lena DJ, please press on the button on the right sight of your recepy and finish your writing; I am very curious. Lena Stam