KookJij

Konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel

Een heerlijk konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel te bereiden

  1. Pel de sjalotten en snij ze doormidden. Kleur de stukken konijn even aan in een stoofpot met wat olijfolie. Haal het vlees uit de pot. Giet er de sjalotten, de tijm, de laurier en 2 el olijfolie in. Laat smelten en roer af en toe om. Leg het konijn terug in de pan, giet de witte wijn erbij en kruid met peper en zout. Dek af en laat 40 min sudderen. Voeg de olijven toe op het einde van de gaartijd.
  2. Schil intussen de pastinaak en de aardappelen. Snij ze in stukken en kook gaar in water. Giet af en plet tot een stoemp, samen met de boter. Breng op smaak met zout. Hak de kervel grof en meng door de puree. 
  3. Serveer het konijn met de saus en de stoemp. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst