Recept
« Terug naar recepten
Konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel
PT65M
Konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel
Een heerlijk konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met gekonfijte sjalot en olijven, stoemp van pastinaak en kervel te bereiden
- Pel de sjalotten en snij ze doormidden. Kleur de stukken konijn even aan in een stoofpot met wat olijfolie. Haal het vlees uit de pot. Giet er de sjalotten, de tijm, de laurier en 2 el olijfolie in. Laat smelten en roer af en toe om. Leg het konijn terug in de pan, giet de witte wijn erbij en kruid met peper en zout. Dek af en laat 40 min sudderen. Voeg de olijven toe op het einde van de gaartijd.
- Schil intussen de pastinaak en de aardappelen. Snij ze in stukken en kook gaar in water. Giet af en plet tot een stoemp, samen met de boter. Breng op smaak met zout. Hak de kervel grof en meng door de puree.
- Serveer het konijn met de saus en de stoemp.