KookJij

Kipshoarma

Een heerlijk kipshoarma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipshoarma te bereiden

-Snij de kipfilet in hele dunne reepjes van 2 cm lang.
-Doe in een kom en voeg de shoarmakruiden, griekse kruiden, knoflook, kaneel, koriander en een beetje olijfolie toe en "kneed" alles goed doormekaar zodat alles goed vermengd is.
-Zet dit mengsel afgedekt in de koelkast en laat minimaal een uur staan.
-Verhit een pan of wok op hoog vuur zonder boter of olie en doe de kip erin.
-Blijf alles goed omscheppen tot de kip gaar is.
-Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Maak de borden op: leg op de helft van het bord de ijsbergsla, daarbovenop de tomaten vervolgens de uienringen en als laatste de fetakaas.
-Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er versgemalen peper en zout over.
-Verdeel de shoarma over de borden en leg half over het vlees heen de pitabroodjes.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Serveer dit met knoflooksaus:
-1 flesje knoflooksaus (AH)
-3 eetlepels mayonaise
-3 tenen knoflook fijngehakt
-peper en zout
-2 eetlepels dille
-een scheutje olijfolie
Alles goed mengen en even laten trekken dit maak je het beste voordat je aan de shoarma begint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst