KookJij

Kipblokjes met rode ajuin en rijst

Een heerlijk kipblokjes met rode ajuin en rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipblokjes met rode ajuin en rijst te bereiden

Rijst half gaar koken in ruim water met een blokje kippenbouillon.
Kipblokjes aanbakken in boter en goed kruiden met cajunkruiden.
Ajuin grof gesneden ook aanbakken.
Dit alles in een braadslede, vocht van de rijst mengen met de tomatenpuree nog een beetje kruiden naar smaak en dit verdelen over de ingrediënten.
In een voorverwarmde oven op 180°C bakken gedurende ± 30 min.
Serveer zeer warm met een pittig maar zoet currysausje.
Die is te vinden op mijn receptenpagina.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Oke, thanx! Ga het uitproberen! Lijkt me wel echt lekker!:):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo apu & akrmjng , het mag zeker niet te papperig worden ik gebruik bij dit gerecht Uncle Ben's rijst.Ik begin meestal met 150ml vocht en controleer na een 25 min gerecht en geloof me de rijst is super.

Vriendelijke groetjes van ons :);):p
p.s zal het gerecht aanpassen ;)
akrmjng

akrmjng zegt:
Daar sluit ik mij bij aan. Zeker als je basmati rijst gebruikt, dat kookt niet droog, maar moet worden afgegoten. Graag ook aantal dl. doorgeven die gemengd moet worden met rijst die niet droogkookt.

Bij voorbaat dank.
apu

apu zegt:
Misschien een rare vraag, maar hoeveel kookvocht moet er met de tomatenpuree vermengd worden aangezien de rijst maar half gaar gekookt word? Mij lijkt dat dit een beetje precies werk is anders word het toch te papperig ofwel juist niet gaar?