KookJij

Kip uit Zoetzuur

Een heerlijk kip uit zoetzuur recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Naar Lonny Gerungan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip uit Zoetzuur te bereiden

1). Wrijf de kip goed in met een mengsel van nootmuskaat-zout-peper en laat 30 minuten in de koeling intrekken.
2). Bak de kippenpoten om en om goud bruin en haal uit de pan.
3). Bak dan in de pan de uien, knoflook, kruidnagel,
kaneelstokje, ketumbar en gember.
4). Voeg toe de wijn, de ketjap en 2 eetlepels azijn en breng aan de kook.
5). Voeg dan de kip weer toe en laat de kip in 45 minuten zachtjes gaar stoven.
6). Bind de saus met de maizena en breng evt. op smaak met azijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Verdeel over de borden en geef er rijst bij en bv een tomaten-ketimun salade.
Strooi er gefrituurde uitjes over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Ineke60, Garen in de oven kan natuurlijk ook.
Vanaf 5).45 - 60 minuten in de oven die op 120 graden Celsius staat ingesteld.
Jan A.
ineke60

ineke60 zegt:
Apart wijn en ketjap. Kan zeker ook wel in de oven garen? Gaat bij mij altijd beter dan in de pan.