KookJij

Kip met zes poten…

Een heerlijk kip met zes poten… recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: phil
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met zes poten… te bereiden

Ik kruid de kippenbillen met peper en zout en schik ze in een (grote) ovenschotel. De groenten worden gewassen en ik probeer ze in gelijke stukken te snijden (wortelen niet te groot laten omdat deze toch wat tijd nodig hebben om te garen).

Alle groenten en aardappeltjes ook in de schotel schikken. Kruiden met (veel) tijm en (veel) rozemarijn (ik gebruik verse én gedroogde) en de fijngesnipperde look. Neem de fles olijfolie en laat je gaan…. Ik “besprenkel” de schotel met flink wat olijfolie. Maar omdat de lijn ook haar rechten heeft (pfff), gebruik ik wat minder olie en bevochtig ik de kip en groenten tijdens het bakken soms met wat water.

Ik schuif de schotel de oven in voor minimum 2 uren op 150 graden. Maar iedere oven is anders, dus toch even checken nu en dan hé. Tijdens het bakken schep ik regelmatig het bakvocht van onder naar boven.
Eénmaal heb ik aluminiumpapier moeten gebruiken om de schotel een tijdje af te dekken omdat het bruinen sneller ging dan het garen…. waarmee ik wil zeggen dat je je oven toch wel een beetje in de gaten moet houden…

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst