KookJij

Kip Madras

Een heerlijk kip madras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Mijn exzwager
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Madras te bereiden

Stukjes vlees inwrijven met peper en zout en knoflook en bruin bakken. Vervolgens het vlees eruit scheppen en in dezelfde boter de gehakte uien bakken, vervolgens twee eetlepels Sharwoodkerry erbij, vervolgens een paar eetlepels bloem erover en ongeveer een halve liter bouillon er bij.
Hierin gaan verder de tomatenpuree, rozijnen, gehakte gemberbollen, eetlepel ketjap, theelepel sambal en het snufje kruidnagel. Goed doorroeren en het vlees in de saus doen en nog een half uur laten pruttelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dyvano

dyvano zegt:
Sharwood Kerry is een poeder dat mijn ex zwager voor me meenam vanuit Engeland. Je kunt ook gewone kerrie gemengd met currypoeder gebruiken. Met de echte Sharwood is het wel het lekkerste (vind ik)
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik heb ook nog nooit van Sharwoodkerry gehoord. Kun je ook andere kerrie gebruiken? Of bedoel je echt curry zoals Liske vroeg?
Liske

Liske zegt:
Ik heb een paar vragen over de Sharwoodkerry die je noemt. Ik vind met googlen alleen de Sharwood's curry powder en curry pasta. Er wordt vermeld dat deze in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn. Vraag 1)bedoel je de poeder of de pasta? en vraag 2) Waar haal je ze vandaan? en vraag 3)is er een alternatief voor, bijv. Patak's curry pasta of gewone curry- of kerriepoeder?
fabita

fabita zegt:
Lijkt me echt een recept voor mij. Bij mijn favorieten geplaatst. Gr.:p:D