Recept
« Terug naar recepten
Kip in een jasje van amandelen
PT30M
Kip in een jasje van amandelen
Een heerlijk kip in een jasje van amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in een jasje van amandelen te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de rijst gaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Bestrooi de kipschnitzels met zout en peper. Doe de bloemin een plastic zak en schud de schnitzels een voor een om in de bloem. Roer de drinkyoghurt en de dressing door elkaar. meng de amandelen en het broodkruim in een ondiepe schaal. Haal de kipschnitzels eerst door het yoghurtmengsel en daarna door het noten broodmengsel zodat ze rondom bedekt zijn. Vet een koekenpan in met bakspray. Bak de schnitzels om en om bruin, 1 minuut aan elke kant en zet de pan dan 10 minuten in de oven, of tot de schnitzels gaar zijn. Schep de gesnipperde lente ui door de rijst. Serveer de kip met de rijst.