KookJij

Kip Curry op Thaise Wijze

Een heerlijk kip curry op thaise wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Curry op Thaise Wijze te bereiden

1)Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg toe de curry pasta, de uien, knoflook, lomboks, gember en worteltjes, totdat de uien transparant zijn geworden. Dit zal een kleine 15 minuten in beslag nemen.
2).Doe er dan de kip bij, de aardappels, kokosmelk en 500 c kippenbouillon.
3).Breng dit weer aan de kook, zet het vuur laag en laat dat 20 - 30 minuten pruttelen. De aardappels en de kip zouden dan gaar moeten zijn (anders uiteraard langer aan de kook houden).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep de rijst over de borden en de kipcurry daar overheen.
Bestrooi met basilicum en koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst