Recept
« Terug naar recepten
Kaneelbavarois
PT50M
Kaneelbavarois
Een heerlijk kaneelbavarois recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelbavarois te bereiden
Doe de melk, kaneel en de helft van de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
Klop de eierdooiers en de rest van de suiker tot ze licht en schuimig zijn.
Klop het melkmengsel door de eierdoooiers, giet het weer in de steelpan en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken.
Laat niet koken, want dan gaat de pudding schiften.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn, laat uitlekken en doe ze met het vanille-extract bij de hete pudding.
Als u gelatinepoeder gebruikt, strooi dit dan over d pudding, laat een minuutje staan en roer dan goed.
Laat de pudding in een schone kom afkoelen.
Klop de room, schep hem door de pudding en verdeel de pudding over 6 bavaroisvormpjes van 100 ml, ingevet met olie.
Zet ze in de koelkast.
Pak de vormpjes met een hete doek, draai ze om boven een bord en bestrooi met de extra kaneel.
Klop de eierdooiers en de rest van de suiker tot ze licht en schuimig zijn.
Klop het melkmengsel door de eierdoooiers, giet het weer in de steelpan en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken.
Laat niet koken, want dan gaat de pudding schiften.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn, laat uitlekken en doe ze met het vanille-extract bij de hete pudding.
Als u gelatinepoeder gebruikt, strooi dit dan over d pudding, laat een minuutje staan en roer dan goed.
Laat de pudding in een schone kom afkoelen.
Klop de room, schep hem door de pudding en verdeel de pudding over 6 bavaroisvormpjes van 100 ml, ingevet met olie.
Zet ze in de koelkast.
Pak de vormpjes met een hete doek, draai ze om boven een bord en bestrooi met de extra kaneel.
bertal zegt:
Je hebt gelijk met de eiwitten.
succes :);)
m.v.g. Bert Allers