KookJij

Kalfsfilet met lentegroenten

Een heerlijk kalfsfilet met lentegroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsfilet met lentegroenten te bereiden

Hak 1/3 van de verse kruiden grof en hou apart. Halveer de bol knoflook. Doe de bouillon in de een pannetje met de rest van de kruiden, en de andere smaakmakers. Breng tot tegen het kookpunt, maar laat niet koken! Laat afkoelen tot 75°C (gebruik een keukenthermometer).


Bind de kalfsfilet op met keukentouw zodat hij z'n vorm goed behoudt. Pocheer 15 minuten in de bouillon. Controleer de garing en leg 'm eventueel nog wat langer in de bouillon.


Snij de snijbonen in lange repen en maak de paddenstoelen schoon. Hak het spek en de sjalot fijn. Blancheer de bonen.


Bak de paddenstoelen kort in een pan met wat boter. Voeg de sjalotten en het spek toe en bak glazig. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en bonenkruid. Doe er de geblancheerde bonen bij.


Haal de kalfsfilet uit het pocheervocht en rol 'm door de verse kruiden. Kruid met peper en zout en snij in dikke plakken. Serveer het vlees met de groenten. Lekker met gebakken aardappelblokjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst