KookJij

Kabeljauw in gembersaus

Een heerlijk kabeljauw in gembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Indonesisch kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw in gembersaus te bereiden

Was de kabeljauwfilets en dep ze droog.
Smeer ze in met tamarinde en laat ze een 1/2 uur staan.
Bak ze in hete olie bruin en gaar (vis voelt dan stevig aan, max ca 10 min, 1x keren.)
Verwijder de vis, doe suiker en sambal en gember in de achtergebleven olie.
Voeg 2 kopjes water toe en breng aan de kook.
Laat de suiker onder goed roeren smelten en de saus vervolgens wat inkoken.
Doe de vis terug in de pan en laat de filets warm worden.















0

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Sinds dat ik me weer wat meer ben ga toeleggen op Indonesisch koken, kom ik allerlei mooie gerechten tegen.
Tot nu toe zoek ik eenvoudig te bereiden gerechten met een lekkere smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst