Recept
« Terug naar recepten
Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus
PT35M
Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus
Een heerlijk kaasflan met spekreepjes en erwtensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus te bereiden
4 soufflévormpjes nemen en in elke vorm een beetje lauwe boter gieten. Hiermee de randen goed insmeren.
Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken. Verdelen over de potjes.
De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas. Kruiden met nootmuskaat en peper. Dit mengsel in de vormpjes lepelen.
De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon. De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen. Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.
De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen. Versieren met enkele kervelpluksels.
Het spek in reepjes snijden en krokant uitbakken. Verdelen over de potjes.
De eieren losslaan met de verse kaas en de geraspte kaas. Kruiden met nootmuskaat en peper. Dit mengsel in de vormpjes lepelen.
De vormpjes gedurende 20 minuten au bain-marie in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de saus de erwten 5 minuten koken in de bouillon. De helft van het kookvocht bewaren voor een soep en in de andere helft de boter scheppen. Met de mixer er een gladde puree van maken en op smaak brengen met peper.
De flan op warme borden uitstorten en er wat saus rond lepelen. Versieren met enkele kervelpluksels.
Camilla zegt:
Groetjes Camilla