KookJij

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Een heerlijk italiaans ijsdessert met abrikozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans ijsdessert met abrikozen te bereiden

IJSCAKE:
Bekleed een kleine cakevoprm met plastic folie. Klop de slagroom met de mascarpone met een mespunt zout en de poedersuiker net niet helemaal stijf. Doe 1/3 deel van het slagroommengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm plm. 45 minuten in de vriezer. Bewaar de rest in de koelkast.
Maak de bitterkoekjes klein. Besprenkel ze met 3 eetlepels amaretto. Roer door de helft van de overgebleven room de bitterkoekjes. Haal de cakevorm uit de vriezer en verdeel de bitterkoekjesroom over de 1e laag. Zet weer 45 minuten terug in de vriezer.
Neem plm. 6 - 8 abrikozen uit het blikje en snij deze klein. Roer deze door de resterende room. Deze vormen de laatste laag van de ijscake. Hier heb je nu geen omkijken meer naar.
ABRIKOZENCOULIS:
Pureer de rest van de abrikozen met het sap, amaretto en 2 eetlepels poedersuiker.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Bereidingswijze
Haal de ijscake een half uur voor het opdienen uit de vriezer. Leg op elk bord 2 plakken ijs. Giet de abrikozencoulis er omheen en garneer met geroosterde amandelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst