Lekker met een salade, bijvoorbeeld mijn recept " Aziatische witte koolsalade ".
Lust je geen garnalen, reepjes gekookte ham zijn ook lekker door deze rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney
PT20M
Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney
Lekker snel gerecht, vooral als je - zoals ik - nog een restje rijst over hebt. De rijst heb ik gebakken met rode peper, ui, knoflook en flink wat kerrie. De mango-chutney en de garnalen maken het geheel af.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney te bereiden
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar in de kippenbouillon. Laat de rijst zo mogelijk afkoelen.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui, knoflook en rode peper plm. 3 minuten.
- Voeg het klontje boter en de kerriepoeder toe en bak dit al roerend mee tot de kerriepoeder gaat geuren.
- Voeg de (goed uitgelekte en liefst afgekoelde) rijst toe en bak dit even mee. Roer de garnalen en de mango chutney door de rijst. Warm alles goed door.
- Proef De rijst ! Maak op smaak met peper, zout, worcestersaus en citroensap.
- Meng de peterselie door de rijst.