KookJij

Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney

Lekker snel gerecht, vooral als je - zoals ik - nog een restje rijst over hebt. De rijst heb ik gebakken met rode peper, ui, knoflook en flink wat kerrie. De mango-chutney en de garnalen maken het geheel af.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar in de kippenbouillon. Laat de rijst zo mogelijk afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui, knoflook en rode peper plm. 3 minuten.
  4. Voeg het klontje boter en de kerriepoeder toe en bak dit al roerend mee tot de kerriepoeder gaat geuren.
  5. Voeg de (goed uitgelekte en liefst afgekoelde) rijst toe en bak dit even mee. Roer de garnalen en de mango chutney door de rijst. Warm alles goed door.
  6. Proef De rijst ! Maak op smaak met peper, zout, worcestersaus en citroensap.
  7. Meng de peterselie door de rijst.
     



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een salade, bijvoorbeeld mijn recept " Aziatische witte koolsalade ".
Lust je geen garnalen, reepjes gekookte ham zijn ook lekker door deze rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst