KookJij

Ham met ananassalade in witlof

Een heerlijk ham met ananassalade in witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vleesrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ham met ananassalade in witlof te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1,25 liter water + ananassap). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
2. Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170˚C. Braad het vlees in 75 min. gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng ondertussen de stukjes ananas met de ringetjes groene peper en paprikastukjes. Snijd de blaadjes los van de witlof.
4. Klop een dressing van olie, citroensap en ananassap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en vul hiermee de witlofblaadjes.
5. Snijd de ham in plakken en serveer op een grote schaal met de witlofschuitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst