KookJij

Recept voor Haas Gebraden (na marineren)

Een heerlijk haas gebraden (na marineren) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

*De hazen-dijen worden eerst in de rijstolie met 50 gram roomboter snel aan- en dichtgeschroeid.
*Daarna worden ze op het vuur of in de oven in een aantal uren langzaam botergaar gemaakt.
*Het kan gebeuren (A) MET of (B) ZONDER de marinade,die EERST DOOR EEN ZEEF GEHAALD WORDT.
A)-Na het aanbraden van de stukken vlees gaat de gezeefde marinade bij de boter.Wel eerst de marinade verhitten.Haasdijen kunnen nu in een aantal uren worden gegaard in het mengsel van boter en
marinade.Zorg er wel voor dat de dijen volledig "onder"staan.In dit geval worden de kruiden,vermeld bij de ingredienten hierboven NIET gebruikt ( en de rest van de boter ook niet).
*Zodra de stukken vlees gaar genoeg zijn wordt de boter - marinade mix ingekookt tot een saus dikte
(de stukken vlees worden bv in de oven op 70 graden Celsius warm gehouden).
*De saus is nu klaar of wordt verder opgeleukt met bv koek,gedroogde pruimen,chocolade,room enz.
B)-De haasdijen worden verder gegaard in het boter-olie mengsel>We gebruiken de rest van de boter + de andere hierboven genoemde ingredienten allemaal.
Dus na het dichtschroeien : rest van de boter in de pan en alle andere ingredienten (de knoflook gaat er pas na 1 uur in) + zoveel vet en/of boter dat de dijen onder het vet staan.
De haasdijen worden nu verder gegaard en ondertussen wordt de gezeefde marinade ingekookt tot een echte dikke saus.
*Tegen de tijd dat de haas nodig is wordt er van de boter-mix en de marinade-mix 1 saus gemaakt,die verder op smaak gebracht kan worden met peper,zout,koek,pruimen,gedroogde abrikozen,vijgen,room etc.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dan hebben we nog de gemarineerde hazerug.
*We halen die eerst los van de ruggegraat.We hebben dan 2 rolletjes vlees.Dexe worden heel voorzichtig
gebraden in roomboter,totdat de ruggen rosé zijn.
De hazerug wordt apart geserveerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Een prima recept dat ook goed smaakt met een stevige Port ;)