KookJij

Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat

Een heerlijk griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 2205 kCal energie
37 Gram eiwit
16 Gram vet
58 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: c1000.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse vleesreepjes met aardappel en tomaat te bereiden

Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout. Giet ze af.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de vleesreepjes 3 min. op een hoog vuur.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten en het tomatenvocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur ± 10 min. zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm kort mee.

Spoel de bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten grof.
Snijd de aardappelen in parten en kook ze 5 min. in water met zout, dan afgieten.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de aardappelpartjes al omscheppend 5 min.
Voeg de bonen, de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat alles op een laag vuur +/- 10min zachtjes pruttelen.
Schep de vleesreepjes erdoor en warm het kort mee. Serveer direct

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst