KookJij

Goulashcroquetten

Een heerlijk goulashcroquetten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinair.net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulashcroquetten te bereiden

Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui en rode paprika aan en voeg de paprikapoeder, knoflookpuree en tomatenpuree toe. Laat dit 30 seconden meefruiten. Voeg in één keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende 3 minuten koken om de bloem te laten garen. Voeg de kalfsbouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook. Haal de pan van de hittebron.
Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de massa. Laat iets afkoelen Voeg het rundvlees toe. Meng alles goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak witte peper en zout toe. Dek deze salpiconmassa af, laat snel afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven.
Bereiding:
Portioneer de salpicon, rol de porties in de gewenste vorm, en rol ze door de paneer. Vervolgens door het (niet schuimig) geklopte eiwit halen om ze vervolgens nogmaals door de paneer te rollen. Frituur in kleine charges gedurende 3 minuten in hete olie van 180°C. Zorg dat de olie op deze temperatuur blijft. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Recept uit het Groot Culinair Croquetten kookboek.
Serveren:
Direct heet opdienen. Garneer met een toefje peterselie. Geef er licht geroosterd boerenbrood bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

opa-Henny

opa-Henny zegt:
ik heb het recept gevondenop http://www.culinair.net/index.php?action=item&m=y&table=recipes&form_name=titel&id=6047 en daar staat ook rundvlees, dus treft het jou geen blaam!:D
opa henny

opa henny zegt:
waar haal je de klafsbouillon weg, als je rundvlees er door doet? maak je geen boeket van groente en trek je zelf de bouillon niet van 800 gr kalfsvlees?:D