KookJij

Gevulde venkel met garnalen

Een heerlijk gevulde venkel met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde venkel met garnalen te bereiden

Groene paprikasaus:
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Paprika's, in oven 20-30 min roosteren tot de schil zwart geblakerd is.
Paprika's in gesloten plastic zak 10 min. laten uitdampen, daarna schil zaad en zaadlijsten verwijderen.
Paprika's pureren en verdunnen met wat bouillon.
Puree aan de kook brengen envoor serveren slagroom, basilicum, zout en peper erdoor roeren.
Venkel:
Vebnkel schoonmaken, kern verwijderen en groene gedeelte in reepjes snijden./
Kapje van 5 venkelknollen snijden en venkelknollen uithollen, zodat er 5 bakjes ontstaan.
1/2 liter bouillon met laurier en rozemarijn aan de kook brengen en venkelbakjes hierin 15 min. gaar koken.
Venkelbakje in kookvocht warm houden.
Venkelcompote:
rest van venkel en 1 venkelknol fijnsnijden en met ui in olie ca 3 min. bakken.
1 dl kippenbouillon en wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
Spek toevoegen en compote op zacht vuur ongeveer 15 min. stoven.
Koriander, garnalen, zout en peper erdoor roeren.
Compote in venkelbakjes scheppen.
Garnering:
Aardappelen in bouillon ca 5 min. koken en laten uitlekken.
Aardappelen met olijfolie bestrijken en in grillpan aan beide kanten 2-3 min. roosteren.
Frituurolie verhitten tot
170 graden C. en appel hierin 2-3 min. frituren.
Appel laten uitlekken.
Opbouwen:
Paprikasaus over borden verdelen, venkelknol erop zetten en aardappelplakjes er omheen leggen.
Met appelreepjes en basilicum garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst