KookJij

Gevulde rapen met eekhoorntjesbrood

Een heerlijk gevulde rapen met eekhoorntjesbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde rapen met eekhoorntjesbrood te bereiden

Schil de rapen, snij de kapjes eraf en hol ze uit, zodat u ze later kunt vullen. Kook ze voor in gezouten water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de in dunne plakjes gesneden ui en de dikke plak spek, die u in blokjes heeft gesneden. Voeg een druppeltje balsamicoazijn, een snufje suiker en heel weinig zout toe. Blus af met een scheutje wijn, laat deze verdampen en voeg 4 eetlepels slagroom toe. Snij het eekhoorntjesbrood in kleine blokjes, bak ze in een scheutje olie,voeg een beetje zout toe en doe ze bij het spek. Giet de rapen af, schep de vulling erin, garneer met blaadjes kervel en maak af met krokant gebakken plakjes pancetta uit de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst