KookJij

Gestoofd witloof met sinaasappel

Een heerlijk gestoofd witloof met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofd witloof met sinaasappel te bereiden

Pers twee sinaasappelen. Snijd de witloofstronkjes in twee en verwijder de bittere delen. Kruiden met peper en zout. Stoof het witloof gedurende 45 minuten zachtjes in het sinaasappelsap.
Verwerk de schil van de derde sinaasappel tot schilfers. Blancheer deze schilfers 1 minuut in kokend water. Verdeel de sinaasappel in partjes. Voeg de sinaasappelpartjes en -schilfertjes enkele minuten voor het einde van de stooftijd toe aan het witloof.
Haal het witloof uit het kookvocht. Kook dit vocht tot de helft in (bind eventueel wat) en overgiet de witloof ermee voor het opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jweijdeveld

jweijdeveld zegt:
erg lekker